3 причини поради които да изберете розово за вашата стая

3 причини поради които да изберете розово за вашата стая
5 юли 2020

През последните пет и повече години розовият цвят набра особена популярност сред интериорните решения. В миналото розовото се избираше по-скоро само за детски или младешки стаи, докато сега то е доста често срещан цвят в спалнята на много хора без значение от възрастта. В правилна комбинация на обзавеждането и с правилния нюанс на розовото спалнята може да се преобрази в румени, прасковени и дори балончести тонове, като все още ще изглежда изтънчена, модерна и дори бохо, ако това е по-скоро вашата страст.

Ключът към стилна розова спалня се крие в правилната комбинация на мебели с различни текстури и контрастиращи цветове.  Ако се опитвате да поддържате дизайна на спалнята по-стилен и изискан, трябва да се придържате към акценти в розово като възглавници, лампа или например кувертюра за спалня.  Комбинацията от нежно розово със сиви и бели тонове създава спокоен и класически дизайн за спалня. А готови ли сте за нещо по-смело? Цикламен килим или неонова розова рамка на легло как ви звучат? Без значение кой вариант предпочитате, тези 3 стаи ви показват няколко възможности за дизайн на хубава спалня в розово.

 

  1. Розов килим

Поставете розов килим в центъра на вашата спалня. Ключът към дизайна на спалня с наситен килим в стил винтидж  се крие в запазването на всичко останало в стаята семпло и  просто – обикновени дървени мебели, бяла спалня и бели стени. Ако обаче имате празен ъгъл, не се страхувайте да добавите розова двуместно диванче.

 

  1. Всичко розово

Не играйте на дребно. Изберете изцяло розов интериор  - розова спалня, розово спално бельо, розови стени. Ключът за предотвратяване на усещането на стаята като розова бездна е играта с текстурите и сенките. Ако искате да използвате други цветове, зелените и естествените  цветове работят добре за почти всеки нюанс на розовото.

 

  1. Розови акценти

Лесен начин да внесете розово в спалнята си е да замените скучната нощна лампа с лампа в розови цветове като например цвят на скъпоценни камъни в някоя шантава форма.  В останалия дизайн на стаята включете неутрални елементи като ратаново легло и флорално спално бельо за един бохо ефект, както направи Емили Хендерсън в тази спалня, която все още се чувства актуална, въпреки че е на няколко години.

Калъфи за дивани и предимствата им

Искаш да смениш атмосферата на стаята без да заменяш мебелите или си харесваш дивана, но котката го е надрала и не желаеш за закупиш нов? Каквато и да е причината ние имаме решението.

прочети още

7 особености на римските щори

Защо да избера римските щори пред пердета? Хмм, бихме казали, че и двата варианта са много добри, но този път в статията ще се спрем на римските щори и накратко ще обясним тяхната специфика.

прочети още

Идеи за малко жилище

Ако сте от хората с малък апартамент със сигурност знаете важността на светлите цветове. Те отразяват светлината и в резултат на това обемът на стаята визуално се променя. На кратко ще ви дадем няколко насоки при избора на тоналност, тип декоративна мазилка и поддръжка.

прочети още

Само не и това! 5те No-Gos в хола.

Коя е любимата ти стая вкъщи? Нашата със сигурност е всекидневната. Във всеки случай тя си остава класическото място, където удобно можеш да се излегнеш на дивана, гледайки Netflix или с някоя интересна книжка. За да се чувстваш на 100 % компфортно е важно да избереш подходящи мебели. Но това не е толкова лесно, колкото може би си мислиш. Със сигурност има няколко NO-GOS, които е добре да избягваш при панирането на интериора. Някои от тях ще изброим тук:  

прочети още

Стилни идеи за малка баня

Когато става въпрос за малкa баня, подбирането на подходящите мебели за съхранение може да изглежда като невъзможен подвиг.  Проучване сочи, че средностатистическият човек използва между 9 и 15 продукта за лична хигиена всеки ден, а да не говорим за кърпите, почистващите препарати и другите обемести предмети, които често намират място в банята. Всичко това може да удвоим по 2 и повече,  когато споделяте домакинството с партньор или имате семейство.

прочети още