Стилни идеи за малка баня

Стилни идеи за малка баня
25 октомври 2019

   Когато става въпрос за малкa баня, подбирането на подходящите мебели за съхранение може да изглежда като невъзможен подвиг.  Проучване сочи, че средностатистическият човек използва между 9 и 15 продукта за лична хигиена всеки ден, а да не говорим за кърпите, почистващите препарати и другите обемести предмети, които често намират място в банята. Всичко това може да удвоим по 2 и повече,  когато споделяте домакинството с партньор или имате семейство.

Тази планина от вещи натоварва окото и често може да създаде усещането, че мястото е недостатъчно. Допълнително създава стресираща атмосфера, особено ако желаете да се отпуснете във ваната след стресова работна седмица.

За да ви помогнем да приберете добре всичките си продукти на правилното място, ще ви представим няколко идеи, с помощта на които можете да създадете красиво организирана зона дори в най-ограничените пространства.

  1. Добавете масичка с колелца

Използването на многостепенна количка за съхранение е добра идея, ако вашата баня няма много място за мебели за съхранение и не можете да закачите рафтове (например, ако жилището е под наем). Съхранявайте продукти за грим и грижа на едно ниво, шампоан и душ гел на друго и почистващите продукти на най- долния рафт. Плюсът на количката е в нейната подвижност. Издърпайте я към мивката, когато се гримирате или до душа, когато се къпете.Често този тип колички са с продълговата форма и с малка широчина, което позволява поставянето им в тесни пространства (например между банята и тоалтната) и при нужда да се изкарва.

Пример за такава е количка е модел NISSAFORS на IKEA. Като допълнение може да сложите и кутии, за да поддържате нещата си подредени и да предотвратите падането на предмети при движение. Друг вариант е например количка RASKOG с дълбоки рафтове, което позволява скриването на предмети.

 

  1. Рафт над вратата

Рафтът над вратата е чудесен начин да оползотворите малкото пространство, без банята да изглежда претрупана. Единственият минус е във височината, но ако поставите неща, които не са в ежедневна употреба, няма да е проблем.

   3.Използвайте пространство над тоалетната

 Пространство над тоалетната често се пренебрегва, но добавянето на няколко рафта създава допълнително място за кърпи, тоалтни рокли или почистващи препарати - пример.

 

  1. Използвайте височината 

Ако нямате достатъчно пространство на пода е добре да използвате височината на стаята и поставите продълговат шкаф. Има различни модели, някои от които, са с широчина около 40 см, което позволява поставянето им между врата и душа.

Тенденции в интериорните цветове за есен / зима 2020

С наближаването на есента и зимата, все повече от нас ще започнат да приветстват семейството и приятелите си обратно в домовете си след тежките месеци, които прекарахме на закрито през карантина, заключени между четирите стени на малките ни апартаменти. Време е за освежаване! Мисля, че на всички ни писна еднообразния и скучен интериор и всеки е готов за нещо ново, свежо, стилно. Ето кои са есенните цветове на 2020 – розово, жълто, зелено и цвят орех!

прочети още

Как да изберем пердета и завеси

Ако прозорците са душата на една стая, то пердетата са още по-важни, защото те придават един финален завършек и оформление на стаята. Но преди да се потопим в света на пердетата и завесите, нека първо уточним разликата между двете.

прочети още

Видове щори - част 1

В днешно време в интернет може да намерим информация за абсолютно всичко. Често тази информация обаче не е систематизирана и се губим сред многото редове. В тази статия ще ви представим видовете щори в един по обощен вид.

прочети още

3 начина да вкарате розови акценти във вашите стаи

Ако питате едно малко момиченце кой му е любимият цвят се обзалагам че ще каже РОЗОВОООО. Ами ако не сте малко момиченце, а grown independent woman и искате да внесете розови акценти в спалнята / хола, знаете ли как може да го постигнете?

прочети още

Видове дамаски за мека мебел част 2

Често срещан въпрос на клиентите е какви видове дамаски има. Ето за това реших да напиша тази статия, в която ще изброя типовете дамаски.

прочети още

Калъфи за дивани и предимствата им

Искаш да смениш атмосферата на стаята без да заменяш мебелите или си харесваш дивана, но котката го е надрала и не желаеш за закупиш нов? Каквато и да е причината ние имаме решението.

прочети още

7 особености на римските щори

Защо да избера римските щори пред пердета? Хмм, бихме казали, че и двата варианта са много добри, но този път в статията ще се спрем на римските щори и накратко ще обясним тяхната специфика.

прочети още

Идеи за малко жилище

Ако сте от хората с малък апартамент със сигурност знаете важността на светлите цветове. Те отразяват светлината и в резултат на това обемът на стаята визуално се променя. На кратко ще ви дадем няколко насоки при избора на тоналност, тип декоративна мазилка и поддръжка.

прочети още

Само не и това! 5те No-Gos в хола.

Коя е любимата ти стая вкъщи? Нашата със сигурност е всекидневната. Във всеки случай тя си остава класическото място, където удобно можеш да се излегнеш на дивана, гледайки Netflix или с някоя интересна книжка. За да се чувстваш на 100 % компфортно е важно да избереш подходящи мебели. Но това не е толкова лесно, колкото може би си мислиш. Със сигурност има няколко NO-GOS, които е добре да избягваш при панирането на интериора. Някои от тях ще изброим тук:  

прочети още