Само не и това! 5те No-Gos в хола.

Само не и това! 5те No-Gos в хола.
14 октомври 2019

Само не и това! 5те NO-GOS в хола.

 

Коя е любимата ти стая вкъщи? Нашата със сигурност е всекидневната. Във всеки случай тя си остава класическото място, където удобно можеш да се излегнеш на дивана, гледайки Netflix или с някоя интересна книжка. За да се чувстваш на 100 % компфортно е важно да избереш подходящи мебели. Но това не е толкова лесно, колкото може би си мислиш. Със сигурност има няколко NO-GOS, които е добре да избягваш при панирането на интериора. Някои от тях ще изброим тук:

 

  1. Проблемът с лампата на тавана

 Правилното осветление е от голямо значение за красивия дом. С колкото и любов и стил да сте го обзавели, без подходящото осветление трудно ще постигнете желния уют. Една от грешките e че инвестирате само в една лампа и не стига, че е единствена, а на всичкото отгоре избирате стандартния вариант, в който тя виси от тавана. А какво вместо това, какво ще кажете за малко непряка светлина? Малка лампа за маса, рафт или стилна подова лампа създават супер уютна светлина и превръщат всеки хол директно в оазис.

  

  1. Само един килим

 Поради безброй причини, включващи малки деца, домашен любимец и т.н., доста хора считат килимите за непрактични. Но ако все пак сте от почитателите им, защо не разнообразите обстановката и вместо един голям килим, не сложите няколко малки няколко малки.. Не само че ще изглежда страхотно, а и визуално ще разшири стаята и ще създаде още по-голям уют.

 

  1. Твърде много тъмни мебели

 Недостатъкът на тъмните и обемни мебели се в крие във визуалното смаляване на стаята. За да изглежда холът стилен и просторен, е добре да се ориентирате към светлите цветове като бяло, бежово, светло сиво и т.н.

 

  1. Не придаваш важност на завесите

 Завесите – скриват те от любопитни съседи и в същото време  придават уют в стаята. Без правилните завеси всекидневната може да изглежда скучна и безлична. За това е важно тъканта и дизайнът на вашата завеса да съответстват на останалата част от вашия интериор.  С меки, кремави нюанси сте на правилния път. Също така важно: правилната дължина на вашите завеси. Перфектна е, когато са малко над земята, защото разбира се, не желаеш да събереш целия прах от пода.

Калъфи за дивани и предимствата им

Искаш да смениш атмосферата на стаята без да заменяш мебелите или си харесваш дивана, но котката го е надрала и не желаеш за закупиш нов? Каквато и да е причината ние имаме решението.

прочети още

7 особености на римските щори

Защо да избера римските щори пред пердета? Хмм, бихме казали, че и двата варианта са много добри, но този път в статията ще се спрем на римските щори и накратко ще обясним тяхната специфика.

прочети още

Идеи за малко жилище

Ако сте от хората с малък апартамент със сигурност знаете важността на светлите цветове. Те отразяват светлината и в резултат на това обемът на стаята визуално се променя. На кратко ще ви дадем няколко насоки при избора на тоналност, тип декоративна мазилка и поддръжка.

прочети още

Стилни идеи за малка баня

Когато става въпрос за малкa баня, подбирането на подходящите мебели за съхранение може да изглежда като невъзможен подвиг.  Проучване сочи, че средностатистическият човек използва между 9 и 15 продукта за лична хигиена всеки ден, а да не говорим за кърпите, почистващите препарати и другите обемести предмети, които често намират място в банята. Всичко това може да удвоим по 2 и повече,  когато споделяте домакинството с партньор или имате семейство.

прочети още