Идеи за декорация на масата за всеки сезон

Идеи за декорация на масата за всеки сезон
17 октомври 2021

 

Трапезата за едно българско семейство е централно и съществено място, нужно за неговото сплотяване. Именно поради значението на една маса и символичната тежест, която тя носи за семейното огнище, ние от Dejarosa.com съставихме каталог с най-различни покривки за различни поводи през годината.

България е облагодетелствана с четири сезона, затова и можем да съчетаем най-различни покривки за маса с атмосферата на зимата, пролетта, лятото или есента. Една покривка подобаваща на сезона си, не само създава усещането на комфорт, но служи и като база за допълнително украсяване на трапезата от домакините.

 

Какви десени и декорации са удачни за различните сезони

 

Всеки сезон носи със себе си различни цветове, усещания, свободи и ограничения, които несъмнено са станали част от бита ни. Като централна за живота на един човек, масата също може да отрази тези промени в сезоните както и техните специфични усещания и естетични нотки.

В този текст ще наблегнем на основните асоциации, които имаме с четирите сезона, като целта е той да служи като вдъхновение за всеки, който търси интересни идеи за покривки за маса с различни украси и декорации, които могат да се ползват с подобаващ за сезона такт.

 

Как да отбележим пролетта

 

Пролетта, за разлика от зимата, сигнализира събуждането на природата и освобождаване от чувството на затвореност и ограничаване. Тази свобода, свежест и рестартиране на активния ни живот, може много умело да се изрази с десена на покривки с дантела и по-светли, пролетни цветове.

Флоралните десени, като например тишлайфер за маса на цветя, са очарователен начин, чрез който можете отбележите новите начала и свежестта, с които се асоциира пролетта. Също както блюдата, които навлизат през пролетта, така и покривките на нашите маси трябва да излъчват свежо и изчистено усещане.

С една пролетна покрива можете да уважите цветята, чийто живот започва отново и прииждането на безбройните летуващи птици, като по този начин синхронизирате вътрешните си часовници с природата около вас. Нашите пролетни покривки са създадени и избрани така, че да пресъздадат ранната пролет и зрялата зеленина на полята в един продукт.

Пролетна покривка за маса

 

Пролетна покривка за маса 208х144 см

Кое отива на една лятна маса

 

Лятото е сезонът на слънцето и дългите вечери. Покривките за летните трапези трябва да са леки не само като цвят, но и като усет на плата – така най-добре ще откликнете към бленувания хлад и разтуха от летните жеги.

Що се отнася до блюдата, които харесваме през лятото, те често са всевъзможни и разнообразни, въпреки че много хора просто искат нещо леко за похапване. Съвсем разбираемо е, ако изберем покривка вдъхновена от свежи летни плодове.

Тя може дори да е асоциативна, като покривка за пикник с бели и зелени карета – идеален избор за внасяне на приятна шарка във вече леката и освежаваща лятна диета.

Бялото, като цвят, също е повече от удачен избор, понеже доста добре поема други цветове като добавка. От гледна точка на поддръжка, белите цветове изискват повече финес при изпиране, особено ленените покриви или тези направени от памук.

За разнообразие от бялото имаме и други флорални дизайни с деликатна дантела по периферията, които ще са прекрасен акцент на всяка лятна трапеза, без значение какво се сервира на нея.

 

Лятна покривка в зелено на цветя 130х150 см

 

Покривка в зелено на цветя 130х150 см

 

С коя покривка да подготвим есенна трапеза

 

Много хора намират есента за най-красивия и романтичен период от годината. Може би има нещо в привидната меланхоличност на есенните цветове, тихо преплитащи се със спомените от изминалото лято, или може би е захлаждането и обличането на топли и меки дрехи.

Каквото и да е, за нас от Dejarosa.com, тя крие много естетично вдъхновение и това може да бъде видяно в нашите ретро селекции от тишлайфери и покривки за маса.

Както споменахме по-горе, покривката на една маса трябва да отразява асоциираните настроения с даден сезон. За мнозина, естетиката на есента съвпада с гореописаното, но за други, тя може да носи съвсем различни настроения.

Поради тази причина, в нашата категория с текстилни покривки за маса, ние събрахме най-различни и различни по вид продукти, подходящи за всеки вкус и предпочитание. Надяваме се да ги оцените така, както ние оценяваме приносът им към атмосферата на един дом!

 

Покривка на сиви цветя 208х138 см

 

Покривка на сиви цветя 208х138 см

 

Какво да изберем за Коледните празници

 

Зимата е увенчана от много международни и традиционно български празници, но никой от тях няма същата тежест и значение за нас, както Рождество Христово. Тъй като зимата е хладна, студена и ограничаваща, ние избираме да контрираме този хлад с топлота и уют, както в блюдата, които сервираме на добре украсената трапеза.

Подобаващи цветове и дизайни за една маса биха били тези, които са отражение на вътрешният ни стремеж към комфорт. На преден план в нашия каталог с покривки излиза селекцията ни JUMBO, която се предлага в три основни цвята – бордо, шампанско и бежово.

Този конкретен модел има нежен дантелен завършек по своите краища, който служи като пунктуация и препратка към централния десен. Този десен е в обгръщаща и централизираща форма, с която можете да сигнализирате центъра на трапезата и позицията на всеки на нея.

Плътните и основни цветове са невероятно добра комбинация, тъй като са в тотален противовес със студенината на снега и голотата на природата.

 

 

Покривка за маса JUMBO бордо 160х220 см

 

Покривка за маса JUMBO бордо 160х220 см

Дамаски за котки и кучета - как да изберем подходящ плат?

Искате да изберете тъкан, която да е удобна както за вас, така и за вашия любимец и в същото време е издръжлива, лесна за почистване, красива и да се вписва в интериора на стаята?

прочети още

Пердета и завеси - грешки и особености при избора им

На каква височина да поставя корнизите за пердета? Какви видове дължини на пердета и завеси има и какви са особеностите им? Отговори ще намерите тук, приятно четене.

прочети още

4 съвета за максимално удължаване на живота на градинските мебели

Предпазете градинските дивани и възглавници с тези 4 лесни стъпки

прочети още

Oрганза или воал - каква е разликата?

Каква е разликата между ОРГАНЗА и ВОАЛ? На външен вид двете материи много си приличат, но притежават различни характеристики. Какви са те обобщихме тук.

прочети още

Как да почисим дивана с домашни средства

През годините диванът минава през много препятствия. За да запазим свежестта му максимално дълго, трябва да се грижим за него. В тази статия ви даваме няколко съвети за лесно и бързо почистване.

прочети още

Завеси или римски щори - предимства и недостатъци

Завеси или римски щори? За да улесним избора ви, в тази статия ще ви представим няколко ползи и недостатъци на двата варианта.

прочети още

Естествена светлина в спалнята - за и против

Какви ефекти има естествената светлина над човека? Защо да ограничим естествената светлина в спалнята? Защо блекаут пердетата са правилният избор?

прочети още

Цветът на дамаската на дивана - огледало за характера ни

Какво говори за вътрешният ни свят изборът на цвят на дамаската? Има ли универсални дамаски за всяко помещение?

прочети още

Влияе ли материята на завесата върху атмосферата на помещението?

Научете как да постигате различни видове атмосфера у дома с помощта на разнообразната ни селекция от платове за завеси. Приятно четене!

прочети още

Градински възглавници - всичко което трябва да знаем

Искате нови възглавници, но се двоумите какви точно да изберете? В тази статия ще ви представим няколко съвета при избора на възглавници за градината или домашния интериор.

прочети още

Градински възглавници - дунапренени или от пух и дреб?

Един от често задаваните въпроси при нас е каква възглавница да избера: от дунапрен или с пълнеж от пух и дреб? Ако и вие си задавате същия въпрос, ето няколко плюсове и минуси. 

прочети още

Калъф за диван по размери – как става?

Предлагаме ви изработка на частични или цялостни калъфи за дивани – за цяла България! Ето как:

прочети още

Плат за тепицерия vs. плат за завеси

Различни ли са? Устойчивост на триене при дамаските.

прочети още

Пране на пердета у дома - полезни съвети

В тази статия ще ви разкрием няколко трика, които ще улеснят прането на вашите пердета. Ако ги следвате, прането на пердетата ще е бързо и лесно!

прочети още

Приемане на поръчки

Неработни дни 30.07. - 08.08. След 21.07. приети поръчки за градински възглавници ще бъдат издадени най-рано на 15.08.

прочети още

Пердета и завеси - как да вземем правилно размерите?

В тази статия ще научите полезни съвети при вземането на размерите за пердета, ширина, дължина, набор.

прочети още

Тенденции в интериорните цветове за есен / зима 2020

Време е за освежаване! Мисля, че на всички ни писна еднообразния и скучен интериор и всеки е готов за нещо ново, свежо, стилно. Ето кои са есенните цветове на 2020 – розово, жълто, зелено и цвят орех!

прочети още

Дамаски за дивани - видове част 2

Често срещан въпрос на клиентите е какви видове дамаски има. Ето за това реших да напиша тази статия, в която ще изброя типовете дамаски.

прочети още

Дамаски за мебели: Видове част 1

Всеки тип плат за тапицерия има свой чар и уникално въздействие. В първата част на тази статия ще научите повече за - памучните дамаски, кожа, полиестерните дамаски и още.

прочети още

3 начина да вкарате розови акценти във вашите стаи

Ако питате едно малко момиченце кой му е любимият цвят се обзалагам че ще каже РОЗОВОООО. Ами ако не сте малко момиченце, а grown independent woman и искате да внесете розови акценти в спалнята / хола, знаете ли как може да го постигнете?

прочети още

Видове щори - част 1

В днешно време в интернет може да намерим информация за абсолютно всичко. Често тази информация обаче не е систематизирана и се губим сред многото редове. В тази статия ще ви представим видовете щори в един по обощен вид.

прочети още

Как да изберем пердета и завеси

Ако прозорците са душата на една стая, то пердетата са още по-важни, защото те придават един финален завършек и оформление на стаята. Но преди да се потопим в света на пердетата и завесите, нека първо уточним разликата между двете.

прочети още

Калъфи за дивани и предимствата им

Искаш да смениш атмосферата на стаята без да заменяш мебелите или си харесваш дивана, но котката го е надрала и не желаеш за закупиш нов? Каквато и да е причината ние имаме решението.

прочети още

7 особености на римските щори

Защо да избера римските щори пред пердета? Хмм, бихме казали, че и двата варианта са много добри, но този път в статията ще се спрем на римските щори и накратко ще обясним тяхната специфика.

прочети още

Идеи за малко жилище

Ако сте от хората с малък апартамент със сигурност знаете важността на светлите цветове. Те отразяват светлината и в резултат на това обемът на стаята визуално се променя. На кратко ще ви дадем няколко насоки при избора на тоналност, тип декоративна мазилка и поддръжка.

прочети още

Само не и това! 5те No-Gos в хола.

Коя е любимата ти стая вкъщи? Нашата със сигурност е всекидневната. Във всеки случай тя си остава класическото място, където удобно можеш да се излегнеш на дивана, гледайки Netflix или с някоя интересна книжка. За да се чувстваш на 100 % компфортно е важно да избереш подходящи мебели. Но това не е толкова лесно, колкото може би си мислиш. Със сигурност има няколко NO-GOS, които е добре да избягваш при панирането на интериора. Някои от тях ще изброим тук:  

прочети още

Стилни идеи за малка баня

Когато става въпрос за малкa баня, подбирането на подходящите мебели за съхранение може да изглежда като невъзможен подвиг.  Проучване сочи, че средностатистическият човек използва между 9 и 15 продукта за лична хигиена всеки ден, а да не говорим за кърпите, почистващите препарати и другите обемести предмети, които често намират място в банята. Всичко това може да удвоим по 2 и повече,  когато споделяте домакинството с партньор или имате семейство.

прочети още
'; var disqus_config = function () { this.language = "bg"; }; $('#gs-news-comments').append('


'); (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();