Пердета и завеси - как да вземем правилно размерите?

Пердета и завеси - как да вземем правилно размерите?
10 октомври 2020

Когато става въпрос за придаване на подходящо осветление на помещението и защита на личното ви пространство, пердетата и завесите са задължителни. Дежароса Хоум ви предлага широка гама от пердета и завеси във всякакви видове и стилове. Ние ще ви помогнем да сбъднете желанията си и да изберете най-подходящите пердета за дома си. За да улесним максимално избора ви, ще ви представим няколко кратки и практични съвета.

Правилното измерване на пердетата

 

Ширина:

Измерването на дължината и ширината на завесата, от които се нуждаете, понякога може да бъде сложно. Много е важно да бъдете точни по този въпрос, така че по-късно всичко да изглежда така, както си го представяте. За да направите всичко правилно, просто следвайте стъпките, изброени по-долу.

1) Измерете пръта или релсата, прикрепени към прозореца. Ако прозорецът минава от стена на стена,  измерете само самия прозорец.

2) На първо място, трябва да се уверите, че завесата ви е достатъчно широка, за да пасне по-късно. За да направите това, умножете измерването, което сте направили в стъпка 1, с коефициент 1,5 - 2, в зависимост от вашите предпочитания към стила, набора и начина на окачване на завесата.

  •     Ако искате да закачите силно набрана завеса, умножете по 2. За перде с по-малък набор умножете по 1,7, а за перде със слаб набор по 1,5.

3) След това добавете още 2 - 3 см, така че завесите все още да се припокриват в средата, след като са изтеглени.

 

Дължина:

Преди да измерите дължината, трябва да решите докъде искате да виси завесата, с каква дължина да е. Моля, обърнете внимание на следните принципи:

 

  •      Пердетата с дължина до перваза на прозореца трябва да завършват на 1 см над перваза на прозореца.
  •      Пердетата, които се простират отвъд перваза на прозореца, трябва да падат на 15 см под перваза.
  •      Пердетата с дължина до пода трябва да завършват на около 1,5 см над пода (можете също да оставите завесата да почива на пода, за да придаде на стаята по-бохо стил и романтично докосване).

 

Доста често при избора на пердета и завеси стават грешки. Вижте 4-те най-често срещани грешки!

 

 

Тенденции в интериорните цветове за есен / зима 2020

С наближаването на есента и зимата, все повече от нас ще започнат да приветстват семейството и приятелите си обратно в домовете си след тежките месеци, които прекарахме на закрито през карантина, заключени между четирите стени на малките ни апартаменти. Време е за освежаване! Мисля, че на всички ни писна еднообразния и скучен интериор и всеки е готов за нещо ново, свежо, стилно. Ето кои са есенните цветове на 2020 – розово, жълто, зелено и цвят орех!

прочети още

Пердета и завеси: 4 грешки при избора им

На каква височина да поставя корнизите за пердета? Какви видове дължини на пердета и завеси има и какви са особеностите им? Отговори ще намерите тук, приятно четене.

прочети още

Дамаски за дивани - видове част 2

Често срещан въпрос на клиентите е какви видове дамаски има. Ето за това реших да напиша тази статия, в която ще изброя типовете дамаски.

прочети още

Дамаски за мебели: Видове част 1

Всеки тип плат за тапицерия има свой чар и уникално въздействие. В първата част на тази статия ще научите повече за - памучните дамаски, кожа, полиестерните дамаски и още.

прочети още

3 начина да вкарате розови акценти във вашите стаи

Ако питате едно малко момиченце кой му е любимият цвят се обзалагам че ще каже РОЗОВОООО. Ами ако не сте малко момиченце, а grown independent woman и искате да внесете розови акценти в спалнята / хола, знаете ли как може да го постигнете?

прочети още

Видове щори - част 1

В днешно време в интернет може да намерим информация за абсолютно всичко. Често тази информация обаче не е систематизирана и се губим сред многото редове. В тази статия ще ви представим видовете щори в един по обощен вид.

прочети още

Как да изберем пердета и завеси

Ако прозорците са душата на една стая, то пердетата са още по-важни, защото те придават един финален завършек и оформление на стаята. Но преди да се потопим в света на пердетата и завесите, нека първо уточним разликата между двете.

прочети още

Калъфи за дивани и предимствата им

Искаш да смениш атмосферата на стаята без да заменяш мебелите или си харесваш дивана, но котката го е надрала и не желаеш за закупиш нов? Каквато и да е причината ние имаме решението.

прочети още

7 особености на римските щори

Защо да избера римските щори пред пердета? Хмм, бихме казали, че и двата варианта са много добри, но този път в статията ще се спрем на римските щори и накратко ще обясним тяхната специфика.

прочети още

Идеи за малко жилище

Ако сте от хората с малък апартамент със сигурност знаете важността на светлите цветове. Те отразяват светлината и в резултат на това обемът на стаята визуално се променя. На кратко ще ви дадем няколко насоки при избора на тоналност, тип декоративна мазилка и поддръжка.

прочети още

Само не и това! 5те No-Gos в хола.

Коя е любимата ти стая вкъщи? Нашата със сигурност е всекидневната. Във всеки случай тя си остава класическото място, където удобно можеш да се излегнеш на дивана, гледайки Netflix или с някоя интересна книжка. За да се чувстваш на 100 % компфортно е важно да избереш подходящи мебели. Но това не е толкова лесно, колкото може би си мислиш. Със сигурност има няколко NO-GOS, които е добре да избягваш при панирането на интериора. Някои от тях ще изброим тук:  

прочети още

Стилни идеи за малка баня

Когато става въпрос за малкa баня, подбирането на подходящите мебели за съхранение може да изглежда като невъзможен подвиг.  Проучване сочи, че средностатистическият човек използва между 9 и 15 продукта за лична хигиена всеки ден, а да не говорим за кърпите, почистващите препарати и другите обемести предмети, които често намират място в банята. Всичко това може да удвоим по 2 и повече,  когато споделяте домакинството с партньор или имате семейство.

прочети още