Видове щори - част 1

Видове щори - част 1
18 юли 2020

Видове щори

Дървени щори

Дървените хоризонтални щори придават уникален естествен дизайн и усещане за неповторим уют и комфорт. Позволяват лесно регулиране на светлината чрез наклона на щорите. Изкуственият дървен материал издържа на изкривяване и счупване. Те са изключително лесни за монтаж, с малко усилие няма да ви е нужен специалист и ще можете да си ги монтирате сами.

 

Руло щори

Много често срещани са щорите руло поради тяхното лесно управление чрез синджир в края. Подходящи са за всяка стая във вашия дом - хола, спалнята, кухнята. Монтажът на този тип щори е лесен и щорите се предлагат в най-различни цветове и плътности. Използвар се антистатични, отблъскващи прах и дим, лесни за поддръжка текстили. Тези щори се изработват по индивидуални размери.

 

Импресия -  Щори ден и нощ

Щори Импресия – атрактивни, красиви, функционални. Тези щори се отличават с много интуитивен дизайн, ефективност и стил във всяко едно обзавеждане. Редуващи се прозрачни и непрозрачни редове дават възможност за „игра“ с естествената светлина. Този модел се предлага в широка гама от материи: едноцветни текстили, Kids серия – текстил с детски мотиви; Wood серия – текстили с модерния за сезона дървесен ефект; Black Out серия – текстил с 100% затъмнение. Конкурентните цени, богатият избор на механизми и цветове превръщат щори Импресия в най-предпочитан модел от нашите клиенти. Този тип щори се предлагат в 4 варианта - МИНИ, СЛИМ, МАКС, МАКС КУТИЯ. Задвижването става ръчно – с топчесто въже.

   

 

Щори ден и нощ

Вертикална щора Ден и Нощ е нов модел щора, съчетаващ уюта на текстилните пердета и функционалността на вертикалната щора. Управлението и движението на Вертикална щора Ден и Нощ е еквивалентно с това на стандартните Вертикални щори. В отворено положение, полупрозрачните участъци филтрират, омекотяват естествената светлина, а в затворено положение с плътните участъци постигате затъмнение. Затова Вертикална щора Ден и Нощ се препоръчва, както за слънчева защита на дневни помещения, така и при нуждата от по-голяма степен за затъмнение на спални помещения. Несъмнено този нов модел щора предизвиква най-голям интерес у нашите клиенти със своята мекота, ефирност и функционалност. Използваните текстили са антистатични, отблъскващи прах и дим, лесни за поддръжка. Тези щори се изработват по индивидуални размери и имат голям избор от опции. Монтажът на този вид щори може да е таванен или стенен. Щорите могат да имат два типа задвижване -  Ръчно – с топчесто въже завъртате ламелите и с шнур събирате щората и Автоматизирано – с дистанционно завъртате ламелите и с шнур събирате щората.

 

Венеция Щори

Щори Venecia – деликатно и ефирно „докосване“ в интериора Ви.  Венецианските щори са комбинация от наложилите се напоследък Руло щори и познатите венециански (хоризонтални) щори. Неповторимият венециански стил, който носят в себе си, ще предаде на дома Ви романтика, красота и нежност. Изключително фино и ненатрапващо очарование от материя, цвят и функционалност! Този модел се предлага и в Black Out серия – текстил с 100% затъмнение. Тези щори се изработват по индивидуални размери и имат голям избор от опции. Задвижването е ръчно с топчесто въже.

 

Вертикални щори

За тези, които харесват уюта на текстилните пердета, но търсят по-гъвкава и достъпна алтернатива – вертикалната щора е разумен избор. Вертикалните щори придават мека елегантност и стил. Те предоставят възможност за контрол и пълна защита от слънчевата светлина чрез завъртане на текстилните ламели. Тъканите могат да бъдат подбрани в широк диапазон от леки, полупрозрачни SCREEN материали, до напълно непропускливи 100% BLACK OUT модели, което ги прави подходящи за спални и офис помещения. Използват се антистатични, отблъскващи прах и дим, лесни за поддръжка текстили. Вертикалните щори се предлагат и с елегантен декоративен корниз в цвета на плата, който придава завършен вид на изделието. Вертикалните щори позволяват събиране на лентите в ляво, в дясно или в двата края. Щората може да бъде закрепена на стена или на таван. Тези щори се изработват по индивидуални размери и имат голям избор от опции.

 

Плисе щори

 Изключително ефективен продукт! Плисе щори са едно интересно решение за оформление на Вашите прозорци. Съвременният дизайн на помещенията изисква включването на нестандартни форми: триъгълни прозорци, елементи на арка, панорамни прозорци със сложна конфигурация. Ако при тяхното декориране желаете да избягвате строгите вертикални или хоризонтални линии на традиционните модели, то трябва да се насочите към плисе щорите. Изработват се както от антистатични материали, така и от текстили със сребърна промазка за постигане на по-добра светло и топлоизолация. Могат да се монтират на тавана или на стена. Задвижването става ръчно чрез шнур.

 Ние от Дежароса Хоум ви предлагаме изработка на римски щори, щори роло, щори ден и нощ - импресия!

Калъфи за дивани и предимствата им

Искаш да смениш атмосферата на стаята без да заменяш мебелите или си харесваш дивана, но котката го е надрала и не желаеш за закупиш нов? Каквато и да е причината ние имаме решението.

прочети още

7 особености на римските щори

Защо да избера римските щори пред пердета? Хмм, бихме казали, че и двата варианта са много добри, но този път в статията ще се спрем на римските щори и накратко ще обясним тяхната специфика.

прочети още

Идеи за малко жилище

Ако сте от хората с малък апартамент със сигурност знаете важността на светлите цветове. Те отразяват светлината и в резултат на това обемът на стаята визуално се променя. На кратко ще ви дадем няколко насоки при избора на тоналност, тип декоративна мазилка и поддръжка.

прочети още

Само не и това! 5те No-Gos в хола.

Коя е любимата ти стая вкъщи? Нашата със сигурност е всекидневната. Във всеки случай тя си остава класическото място, където удобно можеш да се излегнеш на дивана, гледайки Netflix или с някоя интересна книжка. За да се чувстваш на 100 % компфортно е важно да избереш подходящи мебели. Но това не е толкова лесно, колкото може би си мислиш. Със сигурност има няколко NO-GOS, които е добре да избягваш при панирането на интериора. Някои от тях ще изброим тук:  

прочети още

Стилни идеи за малка баня

Когато става въпрос за малкa баня, подбирането на подходящите мебели за съхранение може да изглежда като невъзможен подвиг.  Проучване сочи, че средностатистическият човек използва между 9 и 15 продукта за лична хигиена всеки ден, а да не говорим за кърпите, почистващите препарати и другите обемести предмети, които често намират място в банята. Всичко това може да удвоим по 2 и повече,  когато споделяте домакинството с партньор или имате семейство.

прочети още